De Stiftlassers

Verkennen


Drie medewerkers vormen een groep die verantwoordelijk is voor stiftlas activiteiten op grote bouwplaatsen. Zij zijn deel van een distributieorganisatie die zich richt op het verhandelen van grote aantallen commodities. De systemen die het moederbedrijf gebruikt, zijn voor het werk dat door de drie stiftlassers verricht moet worden niet geschikt. De vraag is hoe deze systemen aangepast kunnen worden.

Verruimen

Na de verkenning blijkt dat de stiftlassers zich eigenaar van hun activiteiten voelen maar niet de controle hebben over de organisatie ervan. Zij voelen zich wel verbonden met, maar ook beperkt door het moederbedrijf. Niet alleen in de logistiek maar ook op andere terreinen.

Verbinden


Cramdon stelt als oplossing voor dat de drie stiftlassers hun eigen bedrijf opzetten. In eerste instantie zijn zij daar niet enthousiast over omdat ze geen financieel risico meer willen lopen aangezien ze tegen hun pensioen aanzitten. Daarnaast willen zij het contact met hun overige collega's niet verliezen. Het wordt daarom een uitdaging om de juiste balans tussen zelfstandigheid, samenwerking, en financiële risico's te vinden.

Verwezenlijken


Cramdon werkt de aangedragen oplossing verder uit door een investeerder te benaderen met ervaring in hun werkveld. Als tweede onderdeel van de oplossing wordt samen met de distributieorganisatie de optie ontwikkeld dat zij de benodigde bedrijfsruimte van het moederbedrijf kunnen huren zodat zij het contact met de overige collega's niet verliezen. Op deze manier kunnen de stiftlassers niet alleen blijven doen waar zij het meeste plezier in hebben – met beperkte financiële risico's - maar ze kunnen hun werk ook nog effectiever uitvoeren.


brainstorm raamPaul is eerlijk, intelligent, gedreven en loyaal. Hij is op z'n sterkst als het probleem complex is, daar waar teambuilding en focus moet worden aangebracht.

Wilgard Daris